Selma Hozić je kandidatkinja Naroda i Pravde pod brojem 2. na listi za Općinsko vijeće Gornji Vakuf – Uskoplje. Rođena je 1997. godine. Sa 12 godina počela je trenirati rukomet u ŽRK “SLOGA” Gornji Vakuf – Uskoplje, gdje je, braneći boje crvenog dresa osvojila nagradu za najboljeg pivotu 2013.godine na regionalnom turniru održanom u Jablanici.

 

Paralelno sa rukometom trenirala je šah i latino-američki ples, gdje je osvojila nekoliko zlatnih i bronzanih medalja. Nastupila je za PREMIER LIGU BiH, braneći boje RK”NERETVA”–Jablanica. Jednodecenijsko rukometno iskustvo, sa dolaskom na studij u Sarajevu, zamjenila je volonterskim i edukativnim aktivizmom.

Trenutno je studentica 4. godine Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

– Članica je upravnog odbora međunarodne organizacije “IGMG BALKANS” i džemmata studentskog doma “Nedžarići”.

– Aktivistica je “CEI NAHLA”. Pored navedenog, volonterka je u HU ”Ruku na srce” i Udruženje “Svitanje”.

Učesnica je mnogih edukacija, seminara na temu liderstva.

Posjedujem certifikat o završenom kursu: engleskog jezika (nivo B1), njemačkog jezik (A2) i turskog jezik (A1).

 

𝐙𝐚𝐥𝐚𝐠𝐚𝐭 ć𝐮 𝐬𝐞 𝐳𝐚:

Svojim angažmanom ću nastajti da imamo više besplatnih edukacija, gostovanja eminentnih stručnjaka te radionice za mlade naraštaje. Pripadam toj kategoriji i vrlo doro razumijem naše/Vaše potrebe.

No, kako starije generacije ne bi bile zapostavljene nastojat ću obezbijediti besplatne edukacije za bolesnike, naročito za one koji prema WHO (World Health Organization) pripadaju grupi najrizičnijih, a to su kardio-vaskularna oboljenja te dijabetes (tip I,II)

Potencirala bih susrete, druženja, razmjena ideja kako bismo imali što više umreženih mladih ljudi, koji će u budućnosti biti tvorci novih projekata i vlasitih biznisa. Priznati studenti i učenici moraju i trebaju dobiti dodatnu satisfakciju. Da niti jedno dijete ne bude ostavljeno na cjedilu zbog nemogućnosti uplate mjesečne naknade prilikom sportskih ili edukativnih aktivnosti. Gornji Vakuf -Uskoplje treba promjenu! Može i mora bolje! – poručuje Selma Hozić.

 

SELMA ZASLUŽUJE VAŠ GLAS.