U Mostaru je večeras nakon policijske akcije uhapšen osumnjičeni za ubistvo ratnog zločinca Marka Make Radića koje se desilo oko 19 sati. Kako je rečeno u Operativnom centru MUP-a HNK, policija je privela muškarca osumnjičenog za ubistvo Radića koji se nakon pucnjave udaljio sa mjesta u crvenoj Škodi.

 

Nakon potrage, uhapšen je i priveden u MUP HNK. Kako su objavili mediji  radi se o muškarcu inicijala J.C., nezvanično osumnjičeni je Josip Cvitanović – Cviki.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se večeras dogodila u mostarskoj ulici Brune Bušića ubijen je osuđeni ratni zločinac Marko Maka Radić.

Pucnjava se dogodila oko 18:45 sati u blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova HNK, a Radić je uprkos naporima tima Hitne medicinske pomoći preminuo od povreda. U Mostaru je opsadno stanje zbog potrage za ubicom.

Ubijeni Marko Radić je presuđeni ratni zločinac koji je pravosnažno osuđen u Bosni i Hercegovini na 21 godinu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u naselju ‘Vojno’ kod Mostara.