Prvi selfie muzej u Bosni i Hercegovini otvoren je u Travniku krajem prošle godine, a već uveliko plijeni pažnju mnogim posjetiteljima iz čitave Bosne i Hercegovine. Publika ovog modernog muzeja posvećenog modernim verzijama autoportreta i publici društvenih mreža može praviti fotografije i videozapise na sedamnaest različitih instalacija sa raznoraznim rekvizitima.

 

Biserni bazen, džinovski kolači, iluzija obrnutog kreveta, velika Barbie kućica sa dvorištem, kada puna dolara su neke od instalacija na kojima  nastaju zanimljive fotografije koje su lijepa uspomena na nezaboravan provod u Selfie Muzeju.

This slideshow requires JavaScript.

Ulaznice u travnički selfie muzej se naplaćuju po dužini boravka. Za 30 minuta platit ćete 5 KM, a porodična karta (2+2) iznosi 15 KM. Ukoliko namjeravate praviti photoshooting u muzeju ili nezaboravnu rođendansku zabavu, postoji i mogućnost unajmljivanja muzeja po satu. Muzej nije otvoren samo za fotografiranje, već i dobar provod svih generacija, a nalazi se na adresi Ulica Šehida, Lamela 7 u Travniku, u blizini rodne kuće Ive Andrića i Zavičajnog muzeja Travnik.