U četvrtak u ranim jutarnjim satima, oko 04,40 sati, u PS Kiseljak je prijavljeno da je u ulici Kaštelanska, nepoznata osoba pokušala izvršiti provalu u porodičnu kuću, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz MUP-a SBK.

 

Zahvaljujući brzoj reakciji policijskih službenika PS Kiseljak, koji su odmah izašli na teren, pronađen je i lišen slobode S.A. rođen 1977.godine iz Tuzle, koji se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela. Na licu mjesta pronađeni su predmeti koji su pogodni za nasilno otvaranje brava i vršenje provala.

Prilikom pretrage terena, u ulici Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak, pronađeno je putničko motorno vozilo marke Mercedes, za koje se sumnja da je koristio osumnjičeni S.A. Provjerama u bazi je utvrđeno da je vozilo ukradeno na području PS Živinice, te da je aktivna potraga za istim.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, službenici policije poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju predmetnih krivičnih djela.

 

Pronađena droga u Kalinskoj ulici u Novom Travniku

 

Sinoć oko 22,30 sati u Kalinskoj ulici u Novom Travniku, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi, kojim je upravljao S.D. rođen 1994.godine iz Novog Travnika.

Tom prilikom isti je kroz prozor vozila izbacio dva zamotuljka sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.