Benda „Divanhana“ večeras  je održao dva koncerta u Travniku. Sala Centra za kulturu općine Travnik večeras je bila oba puta ispunjena do posljednjeg mjesta, a publika je uživala u izvanrednoj izvedbi ovog benda, ali pjevala.

 

Dva travnička koncerta dio su turneje „Zukva 2017“, a Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke) priredili su večeras dva vrhunka koncerta.

Popularni bend koji na poseban način izvodi tradicionalne sevdalinke i tradicionalne pjesme sa prostora Balkan posljednji puta je gostovao u Travniku tokom 3. Acoustic Fest Travnik (AFT) u septembru 2014.godine.

Tada su gostovali sa vokalnom solisticom Lejlom Ćatić, a ovaj puta u okviru turneje „Zukva Tour 2017“ dolaze u novom sastavu sa vokalnom solisticom Naidom Čatić koja je od 2015. godine članica ovog benda i sinoć je oduševila Travničane.

Pored sevdalinki i tradicionalnih pjesma iz Bosne i Hercegovine travnička publika imala priliku da posluša i sjajne izvedbe tradicionalnih pjesam sa juga Srbije, iz Hrvatske i drugih dijelova Balkana.

Članovi benda na kraju su izrazili posebnu zahvalnost Taiku Ganiću, v.d. direktoru Centra za kulturu koji je još jednom uspješno organizovao nastup “Divanhane” u Travniku.