Na prijedlog resornog ministra Bojana Domića Vlada SBK i ove godine izdvaja više od 300 hiljada KM za nabavku udžbenika za učenike u osnovnim školama. Uz prošlogodišnje izdvajanje od 815 hiljada KM, ovo je ogromna investicija koja će u potpunosti učenicima u osnovnim školama osigurati udžbenike i tako pomoći brojnim roditeljima u procesu pripreme djece za školu.

 

Školska godina u SBK trebala bi početi 6. septembra, a prijedlog resornog ministarstva će biti da nastava počne redovno, uz poštivanje epidemioloških mjera. Konačnu odluku o svemu će donijeti kantonalni Krizni štab  koji će zasjedati iduće sedmice.

-Mi ćemo Kriznom štabu  Ministarstva zdravstva SBK predložiti da nastava počne redovno, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Prema sadašnjim pokazateljima, epidemiološka situacija nije loša, ali to ne mora ništa značiti, jer se sve može promijeniti u nekoliko dana, tako da ćemo možda tek iduće sedmice poslati prijedlog Kriznom štabu. – naglasio je ministar Domić u izjavi za medije.