Tri osobe predate su danas Kantonalnom tužilaštvu u Travniku nakon hapšenja u akciji koju su proveli službenici Ministarstva unutrašnji poslova na području Busovače i Viteza. Saslušanje osumnjičenih trajalo je i u večernjim satima.

 

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PU Kiseljak u četvrtak su, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili pretrese na četiri lokacije na području općina Vitez i Busovača, a tom prilikom pronađeno je oko 5 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Na području Viteza i Busovače pronađeno oko pet kilograma speeda – tri osobe predate Tužilaštvu

-Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ‘neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’ slobode su lišeni A.Z. rođen 1994. godine iz Busovače, T.B. rođen 2003.godine iz Busovače, i J.H. rođen 1995. godine iz Viteza. –  rekao je Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP SBK.

Inače, ovo je treća akcija u ovoj godini koja je imala za rezultat pronalazak veće količine opojnih droga. U prethodne dvije akcije pronađeno je ukupno oko 22 kilograma opojne droge speed.

Policija je na ovom slučaju radila već dulje vrijeme, a većina speeda završavala je u prodaji na području Viteza.