Načelnik općine Travnik, Kenan Dautović,  ugostio je danas  Muniba Mešinovića, dobitnika Rhodes stipendije za region Ujedinjenih Arapskih Emirata. Munib je prvi dobitnik Rhodes stipendije iz Bosne i Hercegovine.

 

Naime, ova prestižna stipendija se dodijeljuje studentima sa izvanrednim postignućima, sa ciljem da svoje postdiplomske studije nastave na Univerzitetu Oxford u Engleskoj.

Rhodes stipendija je najstarija i najpoznatija nagrada na svijetu za akademski studij i međunarodno zajedništvo. Prijašnji dobitnici ove nagrade su bivši američki predsjednik Bill Clinton, bivši australijski premijer Tony Abbott, te mnogi drugi vodeći naučnici i diplomate.

This slideshow requires JavaScript.

-Sa Munibom sam razgovarao o zajedničkom druženju sa mladima, što će naredne godine postati praksa u mom radu, te o projektima koji mogu poboljšati mogućnosti mladih osoba iz Travnika.- napisao je na svom FB profilu načelnik Dautović.

Munib je trenutno na doktorskom studiju  informatike na Univerzitetu Oxford, te se primarno bavi informatikom u zdravstvu.