Na Centralnom šehidskom mezarju u Travniku polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata je počast branocima BiH, pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

 

Cvijeće su položile delegacije Vlade SBK, Općine Travnik, Temeljni boračkih organizacija – TBO SBK, OO SDA Travnik, Žene SDA Travnik, Mladi SDA Travnik, te predstavnici Šumarije Travnik.

Dan nezavisnosti BiH u Travniku : Sjećanje na heroje odbrane BiH i anitifašiste

 

Rukovodstva SABNOR-a SBK/KSB i UABNOR-a Općine Travnik povodom 1. marta-Dana nezavisnosti BiH položili su cvijeće na Spomen kosturnicu “Majka” i Spomenik 7.  Korpusu Armije BiH obilježavajući jedan od najznačjnijih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ovih udruženja.

Dan nezavisnosti BiH u Travniku : Sjećanje na heroje odbrane BiH i anitifašiste

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti stradalima u Drugom svjetskom ratu i Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995 antifašisti podsjećaju na historijski značaj 1. marta. Prije trideset godina, 1. marta 1992. godine, građani Bosne i Hercegovine na referndumu odgovarajući na samo jedno pitanje “Jeste li za suverenu i nezavisnu BiH, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?” odgovorili su sa “DA” dvotrećinskom većinom i izglasali nezavisnost Bsone i Hercegovine.

Ovim putem SABNOR SBK/KSB i sva općinska udruženja antifašista SBK/KSB čestitaju svim građanima Bosne i Hercegovine 1. mart- Dan nezavisnosti BiH, saopćeno je iz ovih Udruženja.