Slatkim poklonima brendiranim u posebno kreirane paketiće, Hoše komerc d.o.o. Sarajevo čestitao je svim ženama sretan 8. mart. I u dobru i u zlu, a posebno u uvjetima kada je najteže, žene pokažu veliku empatiju ali i hrabrost brinući se za svoje najbliže i boreći se na svojim radnim mjestima. Ovom simboličnom gestom, Hoše komerc već tradicionalno želi pokazati zašto žene zaslužuju pažnju i poštovanje ne samo na ovaj već svakog dana, ističe se u saopćenju za medije domaćeg trgovačkog lanca sa najdužom tradicijom.

 

– Žene zaslužuju našu pažnju i poštovanje. Trudimo se da budemo na usluzi, da im pomognemo u odabiru najboljeg i najkvalitetnijeg. Većina naših kupaca su žene, stekli smo njihovo povjerenje iza kojeg stoje iskrene namjere da im budemo na usluzi i od koristi. Ovo je dan u kojem na simboličan način pokazujemo našu pažnju prema svim ženama, ali mi zapravo vrijedno radimo u nastojanjima da im ugodimo svaki dan. Drage, jake i divne Bosanke i Hercegovke, naše majke, supruge, sestre i prijateljice, sretan 8. mart, želi vam vaš Hoše komerc», navodi se u između ostalog u ovogodišnjoj čestitiki koju su zajedno sa kolačima ispečenim u Bony tvornici slastica, promoterke danas poklanjale ženama u Hoše marketima. Kao što to čini svake godine, Hoše komerc je i ovaj put povodom Dana žena poklonio svim svojim zaposlenicama prigodan set poklona.

This slideshow requires JavaScript.

Hoše marketi vrijede za izvrsno snabdijevene svim vrstama proizvoda, bez obzira na nestašice na tržištu. Povjerenje stečeno prema dobavljačima, čini ovaj lanac marketa sigurnim i pouzdanim. Kriza uzrokovana pandemijom ostavila je traga, ali nije se značajnije odrazila na stabilnost i razvoj kompanije. Plaće su povećane, isplaćen je i regres, a izmirene su i sve obaveze prema državi što uključuje plaćanje direktnih i indirektnih poreza.

U 2022. godini kompanija nastavlja sa investicijama i to u upravo u Tvornicu slastica. U planu je dalje povećanje uposlenih u proizvodnji. Kupci su prepoznali kvalitet koji isporučujemo iz Tvornice slastica koja vrijedi za jednu od najsavremenijih u Bosni Hercegovini, sa standardom na vrlo visokom nivou i zavidnim kapacitetom proizvodnje.

Prva prodavnica Hoše komerca osnovana je davne 1979. godine, kao dio porodičnog biznisa, i kao takav je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnica i radnika, posjeduje 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

 

Hoše komerc – Mjesto koje volim!