Danas su predstavnici Farmaceutsko zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku  posjetili Srednju medicinsku školu u Zenici. Najvećoj srednjoj školi medicinske struke u Zeničko dobojskom kantonu, predstavljeni su svi smjerovi fakulteta, i to: Stomatologija, Farmacija, Radiologija, Medicinsko laboratorijska dijagnostika, Fizioterapija i Sestrinstvo.

 

Interes maturanata za upis je na visokom nivou. U razgovoru sa menadžmentom srednje medicinske škole Zenica, te na osnovu razmišljanja maturanata i iskustava u visokoškolskom obrazovanju zaključak je da je akreditacija Farmaceutsko zdravstvenog fakulteta veoma važna i ona garantira priznatost diploma u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Važne su i činjenice da ovaj fakultet spada među najopremljenije u ovom dijelu Evrope i da je naučno nastavni kadar sačinjen od stručnjaka iz naše zemlje, Hrvatske, Srbije i ostalih zemalja Evrope.

Preko 90 posto diplomanata Farmaceutsko zdravstvenog fakulteta počinje da radi odmah nakon što diplomiraju. Teoretsko i praktično znanje koje se stekne na ovom fakultetu je već dokazano na trzištu.

This slideshow requires JavaScript.

Današnju delegaciju Farmaceutsko zdravstvenog fakulteta prilikom posjete srednjoj medicinskoj školi Zenica činili su Nevzudin Brljak – izvršni menadžer za korporativne i finansijske poslove, Enis Šuta – viši asistent na FZF, Merdžana Jesenković – viši asistent i Hana Tihak – PR Odjel.

U toku prezentacije bili su prisutni i studenti koji studiraju na Farmaceutsko zdravstvenom fakultetu, a prethodno su završili srednju medicinsku školu u Zenici, što je samom događaju davalo poseban sjaj.

Izražena je zahvalnost za dobrodošlicu i saradnju dviju obrazovnih ustanova. Posebna zahvalnica ide direktorici srednje medicinske škole Zenica Nedžadi Alispahić i pedagogu Asimu Kobilici, za nesebičnu saradnju i prezentaciju razvojnih ciljeva obje ustanove.

 

Na kraju radnog sastanka, prezentacija, podjele reklamnih materijala fakultetu zaključeno je sljedeće. Svaki od maturanata koji odluči da upiše bilo koji smjer na Farmaceutsko zdravstvenom fakultetu mora biti zadovoljan. Student je uvijek na prvom mjestu. To je dovoljan razlog da je Farmaceutsko zdravstveni fakultet jedna od najtraženijih visokoškolskih ustanova u ovom dijelu Evrope.