Zavičajni muzej Travnik  i Udruženje Bosanski kulturni krug  organizirali su sinoć  na Starom gradu u Travniku promociju knjige “Čekajući Dylan Doga u Srebrenici”, autora Dragana Bursaća. Promotori su bili Fatima Maslić, direktorica Zavičajnog muzeja Travnik, te Enes Škrgo, viši kustos i dr. sc. Dženan Dautović, kustos. Brojnim Travničanima obratio se i autor Dragan Bursać.

 

Inače, nova knjiga Dragana Bursaća nazvana po jednom od njegovih tekstova, Čekajući Dylan Doga u Srebrenici te je ona zbirka kolumni koje on objavljuje na pojedinim portalima.

Nakon završene promocije u Travniku Dragana Bursać objavio je svoje impresije o travničkoj promociji.

-Kakva čudesna noć u Travniku, vezirskom gradu! Kakvi divni ljudi, kakvo druženje. Fotografije ne mogu prenijeti ni deseti dio onoga što se sinoć dešavalo! Evo vam malo i teksta od tih Ljudi.

Mogu vam kazati, takva promocija se rijetko dešava. A tvrđava, pogledajte sami. Zapravo, najbolje, dođite i osjetite. Ovaj grad ima tu gospodstvenost, taj šarm, taj kosmopolitzam koji se rijetko viđa. Nije on postao svjetskiji zbog konzula i vezira nego su njega konzuli i veziri izabrali zato što je svjetski!

I za kraj, a trebalo je na početku, HVALA Bosanskom kulturnom krugu i JU Zavičajni muzej Travnik. Bez vas, divni ljudi, ovoga ne bi bilo. – zabilježio je na svom FB profilu Dragan Bursać nakon travničke promocije.