Travnički bend “Mustra Orchestra” proteklih dana oduševio je bosanskohercegovačku publiku sa nekoliko nastupa od kojih se posebno izdvajaju oni u Viskom i Kiseljaku sa posebnim bosanskohrcegovačkim zvijezdama.

 

– Posebno izdvajamo nastupe u Kiseljaku i Visokom, gdje smo binu djelili sa Amirom Medunjanin, Abdulahom Sidranom, Kenanom Mačkovićem i Ajnom Ganić. Publika je izuzetno dobro prihvatila muziku koju sviramo. – kaže nam Taik Ganić, frontmen benda kojeg su muzički kritičari prozvali „virtuozima instrumentalnog sevdaha“.

Mustra Orchestra” do sada je objavila dva albuma instrumentalne muzike „Muzika iz romana“ i „Koraci“ za izdavačku kuću Hayat Production. Na studijska albuma sarađivali su sa Boškom Jovićem, Kenanom Mačkovićem, Almom Subašić, Ivanom Đurić i Jusufom Brkićem. Albumi su snimljeni u Music centar “Pavaroti” u Mostaru i studiju Muzičke produkcije BHRT-a u Sarajevu.

This slideshow requires JavaScript.

– U prirpemi treći album, planiramo do kraja godine da objavimo singl sa novog albuma. – kaže nam Ganić.

Mustra Orchestra su: Almir Mulaimović, bubnjevi, udaraljke, Asp The Great DJ/VJ i Taik Ganić, gitare, žičani instrumenti i autor kompozicija.

Travnički muzički brend “Mustra Orchestra” oduševljava publiku širom BiH