Danas je PSKC “Pirota” u Travniku završena ovogodišnja Otvorena zabavna škola nogometa za djevojčice koju je po 15-ti puta uspješno organizirao Sportski savez SBK/KSB.

 

U radu škole učestvovalo je 150 djevojčica iz četiri srednjobosanske općine, te mališani iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje obdanište “Travnik”  Travnik .

Ispred organizatora učesnicama se obratio Mirsad Ibrišimbegović, predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, a nakon toga uručene su diplome za 150 učesnica iz općina Gornji Vakuf – Uskoplje, Donji Vakuf, Novi Travnik i Travnik, te mališanima iz JU “Obdanište” Travnik.

Projekat Otvorene zabavne škole nogometa za djevojčice već godinama uspješno organizira Sportski savez SBK/KSB uz podršku Zavoda za javno zdravstvo, a ove godine podršku su pružile i općine, te JU Centar za kulturu općine Travnik.

This slideshow requires JavaScript.

Cilj ovog projekta, za koji se može reći da jedan od najmasovnijih u SBK, je ukazati mladim ljudima na značaj fizičke aktivnosti i značaj kvalitetne ishrane za zdrav život. Ovogodišnje izdanje Otvorene zabavne škole nogometa dolazi nakon dvogodišnje pause zbog pandemije COVID – 19, a prema riječima organizatora, cilj je naredne godine vratiti masovnost koju je ovaj događaj imao proteklih godina.

 

Travnik: Završena Otvorena zabavna škola nogometa