Sinoć je u Novoj Biloj kod Travnika  otvoren II. Regionalni festival monodrame “InBOX” koji će trajati do nedjelje 4. septembra. Festival je otvoren monodramom „Neodustajanje“ Marije Medenice iz Srbije.

 

Danas su na programu dvije monodrame. „Ich liebe Deutschland“  tuzlanske glumice Jasmine Dedić Ibrić i „Naši dani“  Radoslava Milenkovića iz Srbije. U subotu od 15 sati je  prepremijera dokumentarnog filma „Praznine“, od 20.30 sati „Bukača“  Tee Šimić iz Hrvatske, kao i  monodrama hrvatske glumice Ecije Ojdanić „Vla, vla, vlajaland cabaret“.

Travnik: Sinoć u Novoj Biloj otvoren je Regionalni festival monodrame „inBOX“ (FOTO)
Anela Križanac: Malim sredinama nedostaje ovako velikih događaja

-Strašno sam ganuta time što su veliki glimci, poznati glumci pozitivno reagirali na moje pozive i rado su se odazvali da dođu ovdje. Znate ljudima je jako zanimljivo zašto jedan ovako veliki festival u malome mjestu. Ja kažem, zašto ne, jer upravo malim sredinama nedostaje ovako velikih događaja. – kazala je Anela Križanac, ravnateljica Festivala „inBOX“.

This slideshow requires JavaScript.

U okviru Festivala nekoliko događaja najavljeno za  nedjelju: promocija knjige za djecu ‘Neke pjesme i jedna basna krasna’ Marije Marić, kao i plesna radinica za djecu. Za najmlađe tu je i Milano kid’s party. Ceremonija svečanog zatvaranja je od 20.30 sati uz monodramu’Izbori(se)’. After party je od 23 sata.

 

Travnik: Sinoć u Novoj Biloj otvoren je Regionalni festival monodrame „inBOX“ (FOTO)