Kompanija Hoše komerc proslavila je i ove godine Međunarodni dan djeteta, ovaj put sa djecom iz vrtića Mladost u Butimiru, uz kolače i popularnu «Breskvicu».  

 

-Djeca su naša radost, i naši najvjerniji kupci. Svaki put uživamo i mi i oni kada za njih priredimo druženje uz igru, naše ukusne Bony slastice i simpatičnu ‘Breskvicu’, za koju su mališani pokazali neku posebnu vrstu empatije. –  ističu u Hoše koemrcu.

Hoše komerc u posljednjih nekoliko godina nastoji na zanimljiv način obilježiti Međunarodni dan djeteta, u nastojanju da taj dan pokloni posebnu pažnju svoj djeci.

 

– Prije dvije godine istim povodom našim Bony tortama iznenadili smo djecu bez roditeljskog staranja u Domu na Bjelavama. Prošle godine smo se družili sa djecom iz SOS Dječijih sela BiH. Prije nekoliko godina djeca iz  vrtića Mladost su posjetila nas u našoj Tvornici slastica, i uživali u praviljenju kolača zajedno s našim poslastičarima. Ove godine smo odlučili da im sa našom ‘Breskvicom’ i kolačima uzvratimo posjetu. – kažu iz Hoše komerca.

Svake godine se 20. novembra obilježava Međunarodni dan djeteta kao dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti. Generalna skupština UN-a je toga dana 1959. godine usvojila „Deklaraciju o pravima djeteta“, a 1989. godine „Konvenciju o pravima djeteta“. Njome se pokušalo odrediti specifične potrebe djece i mladih, njihovi specifični problemi vezani uz razvoj, odrastanje, podređenost odraslima, iskorištavanje, zlostavljanje. „Konvencija o pravima djeteta“ je najviše puta ratificirani dokument o ljudskim pravima u cijelom svijetu.

This slideshow requires JavaScript.

Bony slastice se proizvode u jednoj od najsavremenijih tvornica u Bosni i Hercegovini i regiji. Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Megle. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

 

 Hoše komerc – Mjesto koje volim!