U organizaciji Sportskog saveza Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, u Domu kulture u Novom Travniku održan je jubilarni 20-ti izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Srednjobosanskog kantona/ Kantona Središnja Bosna u 2022. godini.

 

Prisutne su pozdravili i poželjeli im dobrodošlicu Mirsad Ibrišimbegović, predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Drago Suban, predsjednik Žirija/Ocjenjivačkog suda, Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik i Nusret Baručija, pomoćnik ministra za mlade, kulturu,sport i informisanje SBK/KSB.

Titulama najboljih u 2022. godini okitili su se Kemal Šahović, član Karate kluba „Travnik GS-TMT„ Travnik i Martina Čondra, članica biciklističkog kluba  „Uspon“ Busovača.

Najuspješniji sportista u kategoriji ekipnih sportova je Dino Alkić, član Košarkaškog kluba „Promo-Donji Vakuf“, a Marina Lukić iz Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno je najuspješnija sportašica  ekipnih sportova.

Novi Travnik: Kemal Šahović i Martina Čondra najbolji sportisti SBK za 2022. godinu

U kategoriji juniora/ki, za najuspješnije su proglašeni Kenan Šiljak i Sara Hodžić, oboje članovi Karate kluba „Travnik GS-TMT“ Travnik, dok su u kategoriji najuspješniji juniora/ka u ekipnim sportovima proglašeni David Marković, član Nogometnog kluba „Romari“ Vitez i Marija Rajić, članica Odbojkaškog kluba „Vitez“ Vitez.

Za najuspješnijeg kadeta proglašen je Ali Arnautović, član Karate kluba „Travnik GS-TMT„ Travnik, a najuspješnija kadetkinja je Patricija Jurišić, članica Karate kluba „Kumite“ Jajce. U kategoriji kadeta/kinja u ekipnim sportovima najuspješniji su Martin Sivonjić iz Nogometnog kluba „Jajce“ i Lejla Robović ,članica Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno.

Najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem je Laris Bešić, član Karate kluba „Mladost“ Vitez, a najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem iz ekipnih sportova je Mujo Bevrnja, član Kluba sjedeće odbojke „Iskra“ Bugojno.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Adnan Arnautović, trener Karate kluba „Travnik GS-TMT“ Travnik, a Semir Vrban, trener Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno, je najuspješniji trener iz ekipnih sportova.

Najuspješnije ekipe su timovi Košarkaškog kluba „Promo Donji Vakuf“ i Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno.

Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je ekipa Nogometnog kluba „Romari” Vitez, dok je najuspješnija juniorska ekipa u ženskoj konkurenciji ekipa Odbojkaškog kluba „Vitez”, Vitez.

Kada su u pitanju kadateske ekipe najuspješnije su Nogometni klub „Jajce“ u muškoj i Ženski nogometni klub „Iskra“ Bugojno u ženskoj konkurenciji.

Najuspješnija ekipa u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem je Klub sjedeće odbojke “Iskra” Bugojno.

Posebno priznanje sportistima i sportskim ekipama dodijeljeno je  Ženskom rukometnom klubu „Sloga 2013“ Gornji Vakuf-Uskoplje i Salihu Haliloviću, članu Karate kluba „Travnik GS-TMT“.

Nagrade za životno djelo  za organizacijski i sistematski rad u sportu dodijeljene su Besimu Terziću, Enesu Krajišniku i Smailu Hodžiću, posthumno.

Također su dodijeljene Zlatne, Srebrene i Bronzane plakete Sportskog saveza SBK/KSB.

Zlatne plakete dodijeljene su Stonoteniskom klubu „Borac“ Travnik, Nogometnom klubu „Travnik“ i Berku Topaloviću.

Srebrena plaketa dodijeljena je Mladenu Periću posthumno, a bronzana plaketa Kemalu Šerifoviću.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašena je Dina Arnautović.

Posebna priznanja sportistima i sportskim organizacijama dodijeljena su: ŽRK „Sloga 2013”, Gornji Vakuf-Uskoplje, Salihu Haliloviću, Ameru Perendi, Amiru Šećiboviću, UG „PRONT“ Novi Travnik i  Zrinki Jerković.

Povelje Sporskog saveza SBK/KSB dodijeljene su Nenadu Rajiću i BK „Sabahudin Duzić-Tetak“.

U zabavnom programu učestvovali su Vokalni sastav „Lašvanske dive“, Limena glazba „Lašva“ Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila i Petra Baškarad, članica Osnovne glazbene škole “Jakov Gotovac” iz Novog Travnika.

 

Novi Travnik: Kemal Šahović i Martina Čondra najbolji sportisti SBK za 2022. godinu