Jedan od najposjećenijih događaja u okviru manifestacije Dan općine Travnik koji okupi brojne sugrađane, sportiste, sportske radnike na ugodnom druženju jeste svakako i onaj koji se organizira u okviru “Kluba neizlječivih Travničana”.

 

U organizaciji aktivnosti koju realizuje Općina Travnik, Klub neizječivih Travničana” sinoć je Kenan Kavazović   u sali JU Centar za kulturu općine Travnik  ugostio popularnog bh. trenera Dragana Jovića – Gagca.

U prepunoj sali, uz brojne sugrađane ali i poslovne saradnike i sportiste, sinoć su evocirane lijepe uspomene iz ranijih godina iz oblasti sporta i društvenog života.

O poznanstvu i saradnji sa popularnim Gagcom, sinoć su govorili njegovi bliski prijatelji. Pored Dragan Perić koji je sarađivao sa Jovićem u “Zrinjskom” je kazao da se iz saradnje izrodilo veliko prijateljstvo, ali i veliki rezultati.

Gost na večerašnjem druženju je bio i sportista Emir Hadžić koji je kazao da je Jović trener koji najbolje zna izvući maksimum od igrača, te da je saradnja s njim bila zapravo najbolja godina u njegovoj fudbalskoj karijeri.

U  Travnik za ovu priliku došao i trener iz Srbije Bojan Šiljegović koji je istaknuo da je izuzetno sretan što je imao priliku sarađivati sa Jovićem I još nekoliko trenera iz Travnika u Angoli.

O poznanstvu sa Gagcom, govorio je i načelnik općine Travnik Kenan Dautović, izdvojivši tri slike po kojima ga pamti.

-Naš Travničane oblikuje mahala, te ga sa nogometnog terena prepoznajem kao Gagca. Druga slika prikazuje trenera Dragana Jovića o čijim uspješnim rezultatima sam slušao sa zadovoljstvom i bio ponosan.Treća slika već prikazuje Dragana Jovića – Gagca kao  ambasadora Travnika i Bosne i Hercegovine. – kazao je Dautović.

Istaknuo je i zahvalnost što je okupio i povezao brojne ljude i što je uvijek svoj Travnik nosio u srcu, te da stoga itekako zaslužuje da budu član “Kluba neizlječivih Travničana”. Gagac se na kraju zahvalio za podršku tokom svih godina, kao i svim sugrađanima i gostima koji su večeras prisustvovali druženju.

This slideshow requires JavaScript.

-Ova titula i priznanje mi puno znači jer kad vas priznaju u svom gradu onda znate da ste ipak nešto dobro uradili. –  kazao je Gagac.

Klub neizlječivih Travničana se realizira s ciljem odavanja međusobnog poštovanja i zahvalnosti poznatim Travničanima koji su svojim profesionalnim angažmanom i djelovanjem afirmisali i popularizovali svoj rodni grad i izvan njegovih granica.

U periodu od 2013. do 2022. godine Klub neizlječivih Travničana je ugostio: Josipa Pejakovića, Besima Spahića, Ćiru Blaževića, Zlatka Hodnika, Milana Filipovića, Mirsada Granova, Envera Sujoldžića, Janka Duića i Larisu Cerić.