Jedna od svjetskih vodećih tehnoloških kompanija Canon i domaći IMTEC najavili su potpisivanje Canon Pro ugovora čime će dvije kompanije podići svoju uspješnu poslovnu saradnju na još višu razinu. Canon Pro ugovor donosi mnogobrojne benefite pogotovo u segmentu fotoaparata i opreme, što partnerstvo Canona i Imteca na tržištu Bosne i Hercegovine čine još snažnijim, saopšteno je iz IT komapnije IMTEC d.o.o. Sarajevo.

 

 

Tim povodom u Sarajevu je održana prezentacija najnovijih modela fotoaparata i objektiva, uz prisustvo gostiju iz Austrije, Haralda Sahlinga Canon CPS representative-a koji je i sam prezentirao fotoaparate Canon EOS R50, R8, R3 i bliceve, i Katarine Vučković predstavnice Canon marketinga za regiju Zapadnog Balkana. Nove Canon proizvode prezentirali su također i dvojica domaćih fotografa, Igor Isanović i Haris Čalkić. Haris je predstavio mogućnosti fotoaparata R6, modela koji donosi puno noviteta, dok je Igor predstavio fotoaparat R7, nasljednika legendarne serije 7D.

– Canon Pro ugovor donosi određene benefite kako nama kao kompaniji tako i kupcima u pogledu određenih akcija, događaja i dostupnosti robe. Našu poziciju najvažnijeg partnera Canona u BiH postigli smo konstantnim ulaganjem u ovaj segment poslovanja, a tržište nas je prepoznalo kao nekog ko nudi puno više od same prodaje. S tim u vezi, samo prošle godine IMTEC je održao četiri foto radionice za sve ljubitelje fotografije bez obzira koji sistem koriste. Fokusirani smo na kontinuirane dodatne benefite i pogodnosti, a sa takvom praksom ćemo nastaviti i ubuduće. –  kazao je Jasmin Popaja izvršni direktor kompanije Imtec d.o.o. Sarajevo.

This slideshow requires JavaScript.

Canon Pro ugovor predstavlja novi i još kvalitetniji nivo saradnje u svakom pogledu. IMTEC će također nastaviti održavati radionice na određene teme, odosno za određene grupe fotografa ili onih koji to žele postati, sa namjerom da se predstave i testiraju novi fotoaprati, kamere i objektivi.

– Canon radionice su osmišljenje da okupljaju različite ljude koji imaju slične afinitete prema fotografiji. Obzirom da je pojam fotografije jako širok, trudimo se da svaka radionica obradi određenu temu. Tako imamo podjednako zastupljenu npr. modnu fotografiju, food, landscape, kao i studijsku, te wedding fotografiju. Naš cilj je sve te ljubitelje fotografije kao i profesionalce držati na okupu. Sticanjem novih znanja mi njima pomažemo u edukaciji i profesionalnom napredovanju. –  pojašnjava Dženan Pribišić category manager u kompaniji IMTEC.

IMTEC je jedan od vodećih maloprodajnih lanaca IT opreme i lider na tržištu fotoaparata i opreme za fotoaparate sa izvrsnim kvalitetom, cijenama i dodatnom besplatnom edukacijom profesionalnih fotografa.

Canon je vodeća tehnološka kompanija osnovana 1937. i predana je pomaganju ljudima da nanovo osmišljavaju i pomiču granice onoga što je moguće postići snimanjem. Canon zapošljava više od 182.000 ljudi u marketingu i proizvodnim pogonima diljem Japana, Sjeverne i Južne Amerike, Europe, Azije i Oceanije.