Na današnji dan, Svjetski dan svjesnosti o autizmu, dio stručnog tima Udruženja “Svijet u slikama“ objavio svoju prvu knjigu pod nazivom Poremećaj iz spektra autizma: Od čega početi? Autori knjige su. Bojan Radić, Amela Sivro, Tatjana Badrov i Zoran Radić.

 

-Knjiga je nastala iz potrebe da se roditelji i stručnjaci pobliže upoznaju sa metodama koje su zasnovane na naučnim činjenicama, a koje mi koristimo u našem svakodnevnom radu. Ideja vodilja za pisanje ovog priručnika jeste želja da prenesemo naš rad i iskustva na papir i omogućimo roditeljima i kolegama da se upoznaju sa našim radom. Knjiga je pisana jednostavnim, svima razumljivim, jezikom. Također prožeta je praktičnim primjerima iz prakse i detaljnim opisima tehnika rada. – zabilježio je Bojan Radić, predsjednik Udurženja “Svijet u slikama” i jedan od autora, te dodao:

 

-Kroz naš dugogodišnji rad uvidjeli smo da većina stručnjaka ima teškoće u radu sa niskofunkcionalnom djecom; kako napisati program, kako i na koji način raditi sa djecom od tri ili više godina koja ne pričaju, koja imaju nepoželjne oblike ponašanja i slično. Zbog toga, priručnik daje detaljan i pregledan opis zadataka za razvojnu dob do dvije godine. Opisali smo detaljno i sprovođenje toalet treninga, kao i strategiju za upravljanje nepoželjnim oblicima ponašanja. – napisao je na svom FB profile Bojan Radić.

Tim Udruženja “Svijet u slikama”  izrazio je zahvalnost ministru obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, Bojanu Domiću za nesebičnu podršku i veliki doprinos za izdavanje ove knjige, te recenzentima dr.sci. Ameli Ibrahimagić, redovmoj profesorici i Anji Ozretić Jelaska BCBA, koji su ocjenili ovu knjigu pozitivno.

Ukoliko vas zanima više detalja o samoj knjizi, promocijama ili nabavci knjige budite slobodni da potražite dodatne informacije na sljedeće brojeve:

061 302-906

061 979-064