U prepunoj dvorani Hrvatskog kulturnog centra (HKC) studenti Franjevačke  teologije iz Sarajeva izveli su sinoć komediju  “Umišljeni bolesnik”. Predstavu koja je rađena  prema Molièrovom djelu  režirala je  Anele Križanac, koja već nekoliko godina radi studentima Franjevačke teologije u Sarajevu i priprema teatarske predstave.

-Ovo je jedna klasična komedija koja je aktuelna i danas. Nastala u jesen prošle godine, a premijerno je izvedena 20. decembra prošle godine u Sarajevu pred 500 gledalaca koji su sa oduševljenjem prihvatili ovu predstavu. Nasmijali smo te ljude i to je motiv zašto smo nastavili dalje da igramo predstavu. Sam naslov kaže riječ je o čovjeku koji je sebi umislio bolest i to je i danas aktuelno jer ljudi su izmanipulisani raznim farmaceutskim pripravcima i misle da im to pomaže. – kazala nam je rediteljica Anela Križanac koja i glumi u ovoj predstavi.

Oni sretni imali su zaista lijepu priliku da se nasmiju uz uvijek aktuelne teme od umišljenih bolesti do ljubavi i nasljedstva.

(travnik-grad.info)