Glumac Tarik Filipović večeras je oduševio publiku u travničkom Centru za kulturu premijernom izvedbom predstave „Ćiro“, a prezadovoljan je bio i Miroslav Ćiro Blažević koji je bio u publici. Predstva o životu „trenera svih trenera“ autorsko je djelo jednog od najpoznatijih glumaca u regiji i televizijske zvijezde Tarika Filipovića.

Na kraju predstave publika je ovacijama pozdravila Tarika Filipovića, a čestitao mu je i Ćiro Blažević.

-Dobro me skinuo ovaj mangup. – kazao je Ćiro.

Na kraju predstave član Uprave NK Travnik, dr. Nihad Selimović, uručio je „treneru svih trenera“ dres NK Travnik i VIP ulaznicu kao počasnom predsjedniku Kluba. Uprava NK Travnik nedavno je na Ćirinim 82. rođendan donijela odluku da svog sugrađanina proglasi počasnim predsjednikom.

-Ja sam jako zadovoljan. Prva predstava,a imao sam osjećaj kao da sam je već igrao. Dobro sam komunicirao sa publikom. Trajalo je 15 minuta duže i dobio sam toliko aplauza da sam dirnut. – kazao nam je nakon predstave Tarik Filipović.

Nakon Travnika, rodnog grada Ćire Blaževića, predstavu će sutra imati priliku da pogled i publika u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, rodnom gradu Tarika Filipovića.

Tek nakon ove dvije pretpremijere, predstava 10. marta stiže u Zagreb, grad koji je spojio uspješnog trenera i uspješnog glumca i tv voditelja, a će biti izvedena u satiričkom Kazalištu “Kerempuh”, matičnom pozorištu Tarika Filipovića.