Pored Ive Andrića, Josipa Pejakovića, Nikše Bratoša, Seida Memića Vajte, Šarene džamije, Plave vode, ćevapa, solarnog sata i mnoštva drugih predivnih stvari po kojima je Travnik nadaleko poznat, od danas postaje po još jednoj – novom travničkom Ćiri.

 

Sejdić d.o.o. i Grupa zaljubljenika u Travnik i njegove ljepote, odlučila ih je učiniti što dostupnijim svima onima koji rado posjete Travnik tako što će im omogućiti ugodnu vožnju turističkim vozićem nazvanim Ćiro. Ovo unikatno prevozno sredstvo može akomodirati više od 30 putnika, te im ponuditi ugodan obilazak prelijepog Travnika uz mogućnost osvježenja i okrepljenja za vrijeme vožnje.

Ćiro je opremljen najnovijom audio opremom te će putnici za vrijeme vožnje slušati i saznati sve o objektima i lokacijama na koje ih on odveze.  Pored lokalnog, audio vodič nudi informacije i na nekoliko svjetskih jezika kako bi Ćiro mogao ugostiti i turiste iz cijeloga svijeta koji dodju u naš grad.

Ova jedinstvena turistička atrakcija će saobraćati dvokratno, od 09:00 do 15:00 sati te od 19:00 do 22:30 sata, a prva vožnja planirana je za 1. maj u 7:00 sati. Cijena vozne karte je 5 KM.