Travničanka Lejla Imamović, koja živi i radi u Austriji nastupila je na festivalu “Melodije Mostara 2018” i osvojila nagradu za najbolju izvedbu. Lejla je izvela pjesmu pod nazivom “Kiša pada” za koju tekst, muziku i aranžaman potpisuje poznati autor Mirko Šenkovski – Geronimo.

 

-Ovo je za mene veliki uspjeh jer sam vidjela da je pjesma naišla na izuzetan prijem i kod žirija i kod publike. Ovu pjesmu radio je Mirko Šenkovski – Geronimo i cijeli album koji je u pripremi radim sa njim. Jedna pjesma na albumu bit će moja i nadam se da će album biti završen do septembra. Za tržište BiH album će objaviti Hayat Production, a za tržište Hrvatske,  City Records. – kazala nam je Lejla nakon uspjeha u Mostaru.

Travničanka Lejla Imamović dobila nagradu za najbolju izvedbu na “Melodijama Mostara 2018”
Lejla Imamović – nagrada na Festivalu “Melodije Mostara 2018”

 

U međuvremenu Lejla nastupa po Njemačkoj i Austriji sa internacionalnim bendom “Hayde Tanz”  koji sačinjavaju prijatelji sa akademije i izvode pjesme na jezicima naroda iz bivše Jugoslavije, te na romskom, grčkom, turskom i makedonskom jeziku.

-Ovaj projekat je izuzetno dobro primljen i u Austriji i u Njemačkoj. Punimo dvorane. – kaže nam Lejla.

Travničanka Lejla Imamović dobila nagradu za najbolju izvedbu na “Melodijama Mostara 2018”
Bend “Hayde Tanz”

Lejla je do sada objavila pet pjesama i snimila dva video -spota za Hayat Production. Javnosti u BiH postala je poznata prije nekoliko godina kada je nastupila u muzičkom šou-programu “Starmania” na austrijskoj ORF Televiziji gdje je ostvarila zapažen rezultat.