Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ implementira projekt pod nazivom „Jačanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća kroz poslovnu edukaciju“. Tim su edukacijama obuhvaćena starija i tek formirana poduzeća te su tako, u suradnji s Lokalnom razvojnom agencijom iz Žepča-RAZ, prethodnih dana održani seminari za poduzeća koja egzistiraju na području te općine.

 

 

Za novoformirana poduzeća održana su dva seminara i to:  „Osnove financija za poduzetnike“, kojeg je održao doc. dr. Erdin Hasanbegović, dok je Amra Kraksner, voditeljica Centra za cjeloživotno učenje Sveučilišta „VITEZ“, održala seminar pod nazivom „Poslovni plan“.

 

Cilj oba seminara je pomoći poduzećima koja počinju s radom, kako da sagledaju i razumiju sve segmente poslovanja, a posebno dio koji se odnosi na financijsko poslovanje.

 

Za već postojeća poduzeća, također su održana dva seminara. Prvi pod nazivom „Naplata potraživanja“ održao je doc. dr. Erdin Hasanbegović,  a drugi seminar „Upravljanje ljudskim resursima“ – održala je prof. dr. Jamila Jaganjac, dekanica Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta“VITEZ“.

 

Cilj seminara „Upravljanje ljudskim resursima“ je poboljšanje procesa zapošljavanja kompetentnih ljudskih resursa primjenom odgovarajućih metoda planiranja, analize radnih mjesta i selekcije kandidata; utvrđivanje radnih mjesta koji doprinose kreiranju vrijednosti, putem procjene uspješnosti i analitike ljudskih resursa, dok je cilj seminara „Naplata potraživanja“ –  kako upravljati naplatom potraživanja, koja je često prisutan problem u radu poduzeća.

 

Projekt Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“-  „Jačanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća kroz poslovnu edukaciju“ – podržalo je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

 

(Sveučilište/Univerzitet “Vitez”)