-U Budžetu za 2019. godinu  SBK/KSB grant sporta će iznositi 810.000  KM i  ovo povećanje se odnosi na poboljšanje  sportske infrstrukture na SBK/KSB. Pozivam sve sportske klubove da apliciraju na Javni poziv i na taj način će  stvoriti što bolje uslove za razvoj sporta na našem Kantonu. – kazala je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta  SBK, Katica Čerkez u svome obraćanju prisutnim članovima Organizacionog odbora ” Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu ”  koji će se krajem ovog mjeseca održati u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

 

 

Potpredsjednik Organizacinog odbora i načelnik Općine Gorni Vakuf-Uskoplje, Sead Čaušević rekao je da su kao domaćini ove Manifestacije učinili sve za što bolju organizaciju i da će Općina Gornji Vakuf-Uskoplje kao i prije osam godina zasigurno biti dobar domaćin najboljim sportistima i ekipa Kantona.

U ime Sportskog saveza SBK obratio se predsjednik Mirsad Ibrišimbegović i iskazao zahvalnost pokrovitelju manifestacije Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB, domaćinu Općini Gornji Vakuf-Uskoplje i svim sponzorima posebno generalnom sponzoru ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja.

Ove godine iz budžeta Srednjobosanskog kantona za sport će bit izdvojeno 810.000 KM

Svečanosti “Izbora najboljih sportista SBK/KSB za 2018. godinu ” održat će se 22. 02. 2019. godine u JU ” Centar za obrazovanje, sport i kulturu Općine Gornji Vakuf-Uskoplje ”  sa početkom u 18,30 sati uz prigodan muzički program  u kojem učestvuju BZ ” Preporod “, HKD ” Napredak “, Valentina Vavra i Vedran Marčeta i Klub mažuretkinja ” Uskopljanke ” Gornji Vakuf-Uskoplje.

 

Potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu

 

Nakon sjednice Organizacionog odbora upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o generalnom sponzorstvu manifistacije ” Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu ” između Sportskog saveza SBK/KSB i ” ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja. U ime Sportskog saveza SBK/KSB ugovor je potpisao predsjednik Mirsad Ibrišimbegović,  dok u ime ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja ugovor potpisao direktor, Edin Goran.