Amel Gorinjac je godinama pisao stihove onako kako bi se pisali špijunski izvještaji i doušnički raporti – kriomice, u potaji… Sada se predstavlja sa knjigom poezije “Agape” …

 

Kad je se okuražio da progovori o toj svojoj sklonosti da piše pjesme, u svojoj društvenoj sredini bio je dočekan s nevjericom, ignorancijom, nerijetko s podsmjehom onih koji knjige nisu baš ljubili.

Tome je svakako doprinijela njegova sportska karijera dugogodišnjeg takmičara u jednom kolektivnom sportu, rukometu. Na djelu je bio stereotip i predrasuda o ljudima talentovanim za sport kao osobama nenadarenim i nezinteresovanim za umjetnost, naročito poeziju. Ne može biti da neko ko je svojevremeno nastupao u evropskoj Ligi prvaka istovremeno piše nekakve stihove!?

Knjiga „Agape“ objavljena je u izdanju Zavičajnog muzeja Travnik, a uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK.

Promocija se održava u programu kulturne manifestacije „Ljeto na Starom gradu“.

ČETVRTAK, 27.6.2019. u 19:00 sati TVRĐAVA STARI GRAD

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika promocija će biti održana na Kamernoj sceni Centra za kulturu (bivša Pozorišna zgrada).

„AGAPE"  promocija knjige poezije Amela Gorinjca