Lara Botić iz Viteza proglašena je za Fotomodel BiH na finalnom talmičenju održanom sinoć u Zenici  u organizaciji Agencije Fashion M. Prva pratilja Fotomodela Bosne i Hercegovine je Inda Rajkić iz Visokog,a druga pratilja je Šejla Sarajlić iz Zenice.

 

 

Odlukom fanova projekta Izbora za fotomodel BiH na društvenoj mreži Facebook najboljom je proglašena Anesa Škiljan iz Jajca ,a  lentom Top model Fashion M –a Bosne i Hercegovine okitila se Aida Imamović iz Zenice, dok je titulu  Fotomodel medija  BiH ponijela Melisa Šišić iz Zenice.

-Brojnoj  publici i žiriju predstavilo se dvadeset i sedam prekrasnih djevojaka,  uz spektakularne performanse te stajlinge koje je pripremila direkcija sa sponzorima projekta. Pored djevojaka cijeli event je krasio i bogat zabavni program prepun plesa, muzike i mode. Do sada neviđena scenografija produkcija i svjetlosni efekti dio su ovog show-a koji je imao za cilj odabrati najbolje komercijalne fotomodele u Bosni i Hercegovini.- kazala nam je Selma Maličbegović, direktorica Agencije Fashion M i organiztorica ovog projekta.

Za stajling djevojaka zaduženi su brend No1, Salon vjenčanica Dalia, te oficijalni energetski napitak izbora Eisberg.

Na samim pripremama u Zenici djevojke su uradile fotografije za svoje book-ove sa fotografima Elmanom Omićem i Selverom Konjićem. Direkcija FOTOMODELA BIH se pobrinula da djevojke uživaju, te je sve proteklo u najboljem redu u odličnoj atmosferi i sa mnogo zabave i druženja.

Za make up djevojaka bio je  zadužen  FARMASI BiH, a za frizure pobrinuo se tim Frizerskog salona TOUCH Zenica. Djevojaka je su se okupile u prekrasnom novootvorenom hotelu Carpe Diem gdje ce upiriličen i photoshooting.

Šest najboljih djevojaka Bosne i Hercegovine osvojile su bogate nagrade, a tri prvoplasirane putuju u Veneciju što je obezbjedila turistička agencija Global travel Zenica.

This slideshow requires JavaScript.