Nakon dvotjednog rada u Jajcu „Kraljevi“  od danas  borave  u Hotelu Bigeste u Ljubuškom gdje će nastaviti sa pripremama za nastavak prvoligaške sezone. U tom periodu će u Hercegovini odigrati četiri  test utakmice, prva je planirana 05.02.2020.godine protiv Ljubuškog,  a potom će 07.02.2020. uslijediti ogled sa Neretvom.

-Zaokružili smo jedan ciklus priprema u Jajcu i Donjem Vakufu. Odigrali smo i dvije test utakmice u kojima smo vidjeli šta je dobro a šta trebamo popravljati. Klub nam je obezbjedio optimalne uvjete  u Ljubuškom a na nama je da nastavimo kvalitetno raditi, sve sa ciljem maksimalne pripreme za tešku proljetnu polusezonu koja je pred nama. –  istakao je Damir Beća, šef struke NK Metalleghe BSI.

„Kraljevi“ su sa pripremama počeli 15.01.2020.godine  i odigrali mečeve sa Krupom (pobjeda 1:0) i Veležom (0:0). Kada je riječ o novim igračima u Jajce su prvih dana prelaznog roka stigli Sabit Alispahić, Neven Vujica i Srđan Vulić. Do kraja prelaznog roka moguć je angažman još jednog ili dva nogometaša.

Na pripremama u Ljubuškom Beća i njegovi pomoćnici Asim Hrnjić i Almir Tolja vode slijedeće nogometaše: Ćeman Aldin, Trako Elvir, Jolović Dejan, Kremenović Bojan, Tankuljić Ivan, Kapetan Armin, Samardžić Marin, Mehić Mahir, Danilović Ilija, Haračić Dženan, Bešagić Armin, Peno Branko, Kovač Sanel, Smajić Sulejman, Vujica Neven, Vulić Srđan, Alsipahić Sabit, Brtan Marko, Pilić Matej, Tomazić Pejo i Hasanhodžić Emrah.