Nihad Selimović, jedan od rijetkih poslodavaca u BiH koji nije otpuštao radnike zbog krize koja je uslijedila nakon pojave pandemije koronavirusa, donirao je dezinfekcioni tunel za BHRT, kako je i najavio prije nekoliko dana.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović istakao je da je ovo najznačajnija donacija i najveća pomoć koji su uposlenici BHRT-a dobili od početka rada pod posebnim uslovima izazvanim pamdemijom koronavirusa.

-Iako su specijalne mjere ulaska u RTV dom, koje obuhvataju obaveznu dezinfekciju, mjerenje tjelesne temperature i nošenje zaštitnih maski i rukavica na snazi već duže od mjesec dana, današnje postavljanje tunela za dezinfekciju značajno će olakšati i ubrzati proceduru ulaska, ali i omogućiti gotovo potpunu zaštitu uposlenika BHRT-a, RTV Federacije BiH i TVSA i svih drugih osoba koje ulaze u RTV dom. Iskreno smo zahvalni gospodinu Selimoviću na ovoj donaciji koja ima nemjerljiv značaj za kompletan proces djelovanja tri javna emitera u uslovima pandemije, naglasio je Karamehmedović.

This slideshow requires JavaScript.

Danas je dezinfekcioni tunel doniran i službi Hitne medicinske pomoći u Sarajevu, a prije toga Domu zdravlja u Sapni zahvaljujući društveno odgovornoj kompaniji Absolute group d.o.o. iz Travnika. Zaposlenici ovog doma dobili su i zaštitnu opremu u vidu maski i rukavica.

Uručena je donacija i Domu zdravlja Jablanica. Pored dezinfekcionog tunela, donirana su sredstva za dezinfekciju i kompletna certificirana oprema potrebna za bezbijedno funkcionisanje tunela.

Prvi tunel doniran je JU Bolnica Travnik, a u proteklih nekoliko dana i Hrvatskoj bolnici dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj i J.U. Dom zdravlja Travnik. Detaljnije pročitajte ovdje.

Selimović je istaknuo da je posebno ponosan na to što je uspio zadržati sve svoje uposlenike te da otkaza neće biti.