Vlasnik kompanje Absolute Group d.o.o. iz Travnika, dr. Nihad Selimović  uručio je onaciju Domu zdravlja Jablanica. Pored dezinfekcionog tunela, donirana su sredstva za dezinfekciju i kompletna certificirana oprema potrebna za bezbijedno funkcionisanje tunela. Od sada će svi zaposlenici i pacijenti prije ulaska u Dom zdravlja proći kroz dezinfekcioni tunel te i na taj način prevenirati širenje zaraze koronavirusa.

Uručenju ove vrijedne donacije prisustvovali su Načelnik štaba Civilne zaštite općine Jablanica Omer Nezirić, članovi Štaba Amela Muratović i Amira Nuhić, direktor JZS Dom zdravlja Jablanica dr Jusuf Avdić sa saradnicima.

Uz želju da daju svoj doprinos minimaliziranju posljedica pandemije COVID-19, kompanija ABSOLUTE GROUP i brend NUMBER1 su na početku izbijanja pandemije svoje proizvodne pogone preorijentirali za proizvodnju zaštitnih maski, a zatim, zahvaljujući kvalitetnim resursima, pokrenuli i proizvodnju dezinfekcionih tunela sa certificiranom opremom. Menadžment kompanije je donio odluku da se prvi tuneli koji su proizvedeni doniraju zdravstvenim ustanovama koje su prva linija odbrane u borbi sa corona virusom, pa je tako Dom zdravlja u Jablanici treća zdravstvena ustanova koja je u vidu donacije dobila dezinfekcioni tunel od kompanije Absolute Group d.o.o. iz Travnika.