Zaključak zajedničkog sastanka općinskih organizacija Socijaldemokratske partije BiH (SDP), Naše stranke (NS) i Naroda i Pravde (NiP) održanog večeras u Travniku može se sažeti u tri riječi “Stop “mostarizaciji” Travnika!

 

-U sjeni izbornog rješenja za Mostar u režiji SDA-HDZ koalicije, usvojen je zaključak da Vijeće ministara u skladu s rješenjima za Mostar, pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi rješenja za Travnik, kao i zaključak o izmjeni i dopuni Izbornog zakona za Travnik. Ovakvo rješenje je neprihvatljivo prije svega za sve građane, ali i za SDP Travnik, Našu stranku i Narod i Pravdu Travnik koji će ovim povodom održati zajedničku press konferenciju u ponedjeljak, 20.7.2020. godine i tom prilikom najaviti potpisivanje peticije stanovnika općine Travnik kako bi se zaustavila puzajuća mostarizacija Travnika. – saopćeno je nakon sastanka.

Potpisivanje peticije će biti organizirano u periodu od 23.7. do 25.7. (četvrtak – subota) na Trgu Evrope u Travniku. Ovom prilikom iz SDP, NS i NiP pozivaju sve naše sugrađane i sugrađanke da se odazovu  pozivu i potpišu peticiju kojom ćemo zajedničkim naporima stati u kraj planovima SDA-HDZ koalicije o kreiranju etničkih granica unutar općine Travnik i podjeli zemlje kao konačnom cilju osovine Izetbegović – Čović – Dodik.