Već nekoliko dana u Travniku se prča o „čaroliji“, što je za razliku od svakodnevnoh teških tema pravo osvježenje. Tragom lijepe priče krenuli smo i mi te vam predstavljamo vam Travničku decembarsku čaroliju.

 

Idejni tvorac Travničke decembarske čarolije je ekipa caffe Vremeplova iz Travnika koja je od samog početka svoga rada, prepoznata po orginalnim idejama koje se ogledaju kako u interijeru ovog objekta, tako i u raznim aktivnostima koje su realizovali u proteklih skoro sedam godina. Naime, ova ekipa je zamislila “Travničku decembarsku čaroliju” kao koncept u kojem će na jednom mjestu biti okupljeni i predstavljeni uspješni Travničani i travničke firme, probuditi duh zajedništva i unijeti malo vedrine i pozitivne energije u ovom teškom vremenu kada smo se svi nosimo posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19. Ova kreativna ekipa je svoj koncept prvobitno  iznijela nekolicini potencijalnih učesnika koji su sa oduševljenjem prihvatili ideju kao nešto što će bar na trenutak skrenuti pažnju sa loših dešavanja i prenijeti jednu lijepu poruku u decembru, mjesecu darivanja.

“Znate kada nešto zamislite, nikada niste sigurni kako će javnost to prihvatiti, ali mi smo već u samoj pripremi aktivnosti zaista doživjeli čaroliju. Kada kontaktirate ljude, predložite im ideju, prenesete energiju, a oni, bez izuzetka, sa oduševljenjem prihvate i daju svoju podršku, onda vas to motiviše da date svoj maksimum.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim učesnicima, prije svega na pozitivnoj energiji koju su nam poslali, a zatim na brojnim nagradama koje su obezbijedili. Bez svih njih čarolija ne bi bila realizirana na ovaj način. Kada je ideja plasirana na našim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama, pozvali smo sve one koji žele da budu dio priče da nam se jave i pridruže. Tu se čarolija dodatno rasplamsala, a mi smo bili oduševljeni koliko nam se ljudi javilo sa željom da budu dio čarolije.

Svjesni smo otežanih okolnosti u kojima svi radimo, svaki dodatni finansijski izdatak u ovom vremenu je luksuz i zato je prijedlog bio da nagrade budu simbolične i da akcenat stavimo na lijepu priču i pozitivnu energiju. Moramo reći da su nagrade ipak više nego simbolične i da su se svi potrudili da svojim poklonom, koji će dobitnici izabrati sa jelke, zaista izmame osmijeh i uljepšaju dobitnicima bar jedan dan. Čarolija će trajati cijeli decembar, posjetioci imaju zadatak se slikaju u čarobnom ambijentu cafe Vremeplova, šalju svoje fotografije u inbox na Faceebook ili Instafram Vremeplova i svake sedmice pet fotografija sa najviše lajkova osvaja poklone sa jelke. Loga svih učesnika se u vidu nakita nalaze na jelki i dobirnici sami biraju čiji poklon žele. U toku trajanja čarolije pripremili smo još dosta iznenađenja koja nećemo otkrivati unaprijed.

 

“Travnička decembarska čarolija” je dokaz da su lijepe priče ipak moguće. Ona bi nam trebala bi biti motiv da se svi pokušamo otrgnuti od sivila svakodnevnice i pokušamo “udahnuti čaroliju” u svoje područje djelovanja i života. Život je prekratak da bismo ga trošili na loše stvari. Izdignimo se iznad sivila i obojimo život! Krenimo od onoga što sigurno svi možemo. Potrudimo se izmamiti bar jedan osmijeh ljudima koji nas okružuju i napravili smo veliku stvar”, poručuje Vremeplov ekipa.

 

Posebnu zahvalnost dugujemo i našim medijima koji daju svoju podršku u realizaciji Travničke decembarske čarolije.

„Travnička decembarska čarolija“ okupila preko 60 travničkih firmi i pojedinaca koji se uspješno bave nekom poslovnom djelatnošću

No1 sportska oprema – brend koji osvaja, Senses.ba, Kapljice kreativnosti by Maja, Poklon galerija Iška, Zvekir, Wolling BiH, Galanterija Vujčić, autoškola City Travnik, caffe My place, caffe Nostalgija, caffe Gaj, ljetna bašta Gala, caffe Gallery, konoba Plava voda, pizzerija Čarli, caffe Luanda, caffe bar La Vie, makeup studio Mery, Cn live tv, hronika.ba, travnički.info, natječaj.ba, travnik.grad, tnt portal, radio Tnt, kanal 6 TV, Hairstyle Travnik, Fotomedia, Behlić foto, frizerski salon Hami, frizerski salon Džejma, Mikies corner, salon za lepotu i zdravlje Adila Horić Travnik, My way fitnes centar, My caffe, Branka Šuman – ergela, butik Ines, cvjećara Flora, Adelina art, ABA Travnik, cafe Pizzicato, ćevabdžinica Hari, Gaming Arena MIŠ, Santours, knjižara Ibra, novum.ba, The Cave pub, PD Promašaj, Boutiqe Reina, Beauty studio Matea Voloder, ćevabdzinica Bosna, Turstička zajednica SBK, Veterinarska stanica dr. Salkić Planetmedia, caffe pizzeria London, DAS company, PS Maya plesne škole, DAN.ba, Kisko, caffe Upitnik.