Na Izboru najboljih sportista Srednjobosanskog kantona za 2020. Godinu, održanom u jajcu u organizaciji Sportskog saveza SBK/KS,  Nagradu publike dobila koja glasala putem interneta dobila je mlada članica Judo kluba Travnik, Emina Cerić. Ona je prije toga ponijela titulu najbolje sportistkinje Općine Travnik za proteklu godinu.

 

-Imam 24 godine, studentica Edukacijskog fakulteta u Travniku. Judom se bavim od svoje 10-te godine, ali sam se tada uz judo okušavala i u  drugim sportovima i na kraju sam se opet vratila na judo i posvetila judou. – otkriva  nam Emina.

Iako je prošlu godina obilježila kriza sa koronavirusom koja je poremetila sve sfere života, pa i sportska takmičenja Emina je uspjela napraviti jedasn odličan rezulatat.

Emina Cerić Judo kluba Travnik: Moj uzor u sportu je sestra Larisa!

-Najznačajniji rezultat mi je drugo mjesto na državnom prvenstvu za seniore koje se održalo prošle godine, poslije toga sam trebala da nastupim i na Balkanskom prvenstvu, ali zbog situacije sa pandemijom to nije bilo moguće. Slijedeći vikend imam Državno prvenstvo za seniore na kojem bi trebala da nastupim, a zavisno od rezultata na tom prvenstvu bi se moglo razmišljati o daljem toku moje karijere. – kazala nam je Emina Cerić.

Kada su u pitanju sportski uzori Emina Cerić nema dileme.

-Moj uzor u sportu je naravno moja sestra Larisa, koja mi je ujedno i podrška u svemu. – zaključuje Emina Cerić.