Travnik je po prvi put dobio priliku da u okviru Europske sedmice sporta bude domaćin danu koji vrednuje značaj tjelesne aktivnosti i ukazuje na njenu važnost na europskom nivou.

 

Europska Unija (EU)  obilježava sedmicu sporta od 23. do 30. septembra svake godine, tako da je zahvaljujući organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, partnerska organizacija u Travniku dodijeljena PS “Maya”- Educational Center iz Travnika. #BEACTIVE dan u Travniku održan je u dvorani Pirota uz pomoć Općine Travnik.

-Zaista smo sretni da smo uspješno organizovali ovu prelijepu ideju. Zahvaljujući timskom radu, dvoranu Pirota su krasili zadovoljni osmjesi djece i mladih. Stručni tim trenera je imao poseban utjecaj na teambuilding igre koje su pripremili. U pomoć su nam pristigli učenici srednjih škola, kao i studenti.

PS “Maya” tim je zaista vodio računa o svim detaljima, tako da smo baš bili posvećeni djeci. Fitnes centar “My Way” Travnik je također bio dio ove prelijepe priče sa svojim aktivnostima, kao i streljački klub “Target”. Posebno se zahvaljujemo Olimpijskom komitetu BiH (OK BiH)  na ukazanom povjerenju, Općini Travnik, Centru za kulturu, No1 kompaniji, te svim sportskim klubovima, partnerima, djeci i mladima, studentima, pojedincima koji su bili dio ovog čarobnog dana.” – kazla je generalna menadžerica PS “Maya”- Edukativnig centra, dr. sci. Maja Đurić.

Da podsjetimo, Europska sedmica sporta je inicijativa Europske komisije za promovisanje sporta i tjelesne aktivivnosti u cijeloj Europi.

 

This slideshow requires JavaScript.