U povodu 200 godina od smrti šejha Ilhamije manifestacija će ove godine imati objedinjen program u dva grada istovremeno – u Travniku i u Žepču, rečeno je danas na press konferenciji u Domu BZK „Preporod“ u Sarajevu povodom početka kulturne manifestacije „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2021.“

 

Medijima su se ovom prilikom obratili predstavnici organizatora ovogodišnje manifestacije – u ime Direkcije BZK „Preporod“ predsjednik BZK „Preporod“ prof. dr. Sanjin Kodrić, u ime BZK „Preporod“ Travnik predsjednik IO mr. Taik Ganić, u ime BZK „Preporod“ Žepče predsjednik IO Rusmir Agić, te projekt menadžer BZK „Preporod“ za regiju Srednja Bosna i koordinator manifestacije doc. dr. Dženan Kos.

U Travniku i Žepču počinje kulturna manifestacija „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2021“

Kako je istaknuto, kulturna manifestacija „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2021.“ organizuje se povodom 200 godina od smrti šejha Ilhamije, te sa objedinjenim programom u dva grada istovremeno – u Travniku i u Žepču.

Centralni događaj izuzetno bogatog, sadržajnog i kvalitetnog programa manifestacije predstavlja „Naučni skup Šejh Abdulvehab Ilhamija Žepčak: 200 godina od smrti“ čiji su organizatori Direkcija BZK „Preporod“, BZK „Preporod“ Travnik, BZK „Preporod“ Žepče, Institut za bošnjačke studije BZK „Preporod“, Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu, Orijentalni institut Univerziteta u Sarajevu, a koji će biti održan u Travniku 11. decembra.

Pokrovitelji manifestacije su Općina Travnik – načelnik Općine Travnik, Općina Žepče – načelnik Općine Žepče, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i BH Telecom d.d. Sarajevo sa direkcijama u Travniku i Zenici.

Partneri manifestacije su JU Centar za kulturu Općine Travnik, JU Dom kulture Žepče i JU Gradska biblioteka Travnik.

Program manifestacije.

U Travniku i Žepču počinje kulturna manifestacija „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2021“