I ove godine u okviru Dana općine Travnik upriličen je “Klub neizlječivih Travničana”,a gošća je bila šampionka, uspješna džudistkinja, Larisa Cerić. Sa Larisom Cerić, na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik, sa Larisom Cerić razgovaro je Kenan Kavazović.

 

U proteklim godinama “Klub neizlječivih Travničana” ugostio je uspješne trenere, muzičare, pisce i liječnike, a Larisa Cerić je najtrofejnija gošća.

Larisa Cerić takmiči se u ženskoj kategoriji do 78 kg, a u svojoj karijeri zabilježila je impresivne rezultate. Osvajačica je četiri  Evropske seniorske medalje 2014, 2017, 2018 i 2019. godine, dvije svjetske seniorske medalje 2017 i 2018 godine.  Bila juniorska prvakinja svijeta u Paris 2009. godine  kao i prvakinja Evrope za seniorke do 23 godine 2012 .godine.

This slideshow requires JavaScript.

Devet  puta je izabrana za najbolju sportistkinju BiH u izboru Sportskog saveza u BiH, sedam  puta u izboru Nezavisnih novina i BHRT-a ,te pet  puta u izboru Olimpijskog komiteta BiH .

Na kraju razgovora zahvalnicu je ovoj uspješnoj Travničanki uručio načlnik općine, Kenan Dautović i u ime Organizacionog odbora manifestacije Dani općine Travnik, Jasmina Fajkić.