Sinoć je u Gradskoj biblioteci Travnik promovisan roman književnice Sanje Babić – Đulvat pod nazivom “Johnny B.” U ime izdavača, Hrvatskog kulturnog društva Napredak Vitez , brojnim prisutnim na promociji obratio se urednik Anto Zirdum.

Ovaj roman je i stilski i kompozicijski jedan iskorak. Ima jednu dimenziju koja je meni, kao uredniku, bitna. Držim da će savremeni čitatelj ovaj pristup prihvatiti. – kazao je Anto Zirdum, urednik izdanja.

O romanu su govorili recenzenti Božena Volić i Ivan Volić.

Radujem se druženju sa vama u Gradskoj biblioteci koju ja, a i mnogi od vas rado i često posjećujemo. Povod okupljanja je doista veličanstven, dočekujemo novu knjigu, novi roman naše sugrađanke, poštovane profesorice i poznate spisateljice Sanje Babić – Đulvat. Roman sam pročitala više puta i pri svakom novom čitanju otkrivala zavodljivost spisateljicinog pripovjedanja. Po mom mišljenju ovo je izuzetno književno djelo. – kazala je Brecenzentica, Božena Volić.

This slideshow requires JavaScript.

Na kraju o svom novom romanu govorila je i autorica Sanja Đulvat – Babić.

Da napišem još destine knjiga sve bih posvetila svojoj majci. Ona je najbolja osoba na svijetu koju poznajem i koju ću upoznati. Roman sam ipak posvetila kćerki Anji, kao sjećanje na njenu obitelj, iako roman nije autobiografski u cjelosti. A koje to djelo nastalo iz srca nije autobiografsko? Svako, bar malo. Ovo je u malo većoj mjeri autobiografsko, ali nije pisano sa namjerom da bude autobiografija i to poričem. Vodila me inspiracja i nekoliko ishodištnih točaka te inspiracije, smrti meni dragih osoba. – rekla je autorica.

Odlomke iz romana čitali su glumci Ivanela Brković i Marko Mirković. Sinoćnja promocija jedan je od sadržaja kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2022”.

Andrićevi dani 2022: Promovisan roman “Johnny B.” književnice Sanje Babić – Đulvat