Edukativno-kreativne radionice „Kreativna biblioteka“ usklađuju učenje, igru, odmor i zabavu, a često sve to u samo jednom zadatku. S posebnim zadovoljstvom pripremili smo ciklus od tri edukativno-kreativne radionice za djecu uzrasta od 4 do 6 godina iz oblasti bibliotečke pedagogije, pedagogije i psihologije.

Djeca će učiti o emocijama i razvijati senzorno – motoričke vještine kroz zanimljiv sadržaj radionica. Cilj radionica je da kroz igru i zabavu unaprijede dječiju maštu, umijeće improvizacije i praktičnih ideja, rješenja i načina provođenja slobodnog vremena.

Voditelj radionica: Sara Bajrić-Kaniža, bachelor pedagogije i psihologije.

Nazivi, termini i mjesto održavanja radionica:

  1. Emocije i emocionalna inteligencija kod djece

subota, 12.11.2022. godine od 11:00 sati – Dječije odjeljenje (Bosanska 25);

  1. Montessori pedagogija

subota, 19.11.2022. godine od 11:00 sati – Dječije odjeljenje (Bosanska 25);

  1. Waldorfska pedagogija

nedjelja, 27.11.2022. godine od 11:00 sati – Dječije odjeljenje (Bosanska 25).

Trajanje radionica: 45 minuta.

Prijave za učešće djece na radionicama roditelji mogu izvršiti putem e-maila: [email protected] ili putem zvanične Facebook stranice Gradske biblioteke Travnik (slanjem poruke na fb messenger).

Uz prijavu roditelji obavezno dostavljaju ime i prezime djeteta, ime jednog roditelja, te kontakt telefon/mobitel jednog roditelja.

Slanjem prijave roditelji ujedno potvrđuju saglasnost za učešće djeteta na radionicama, te obavezu brige o dolasku djeteta na radionice i odlasku s radionica. Podršku organizaciji radionica pružila je Fondacija Mozaik.

(Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik)

Gradska biblioteka Travnik: Ciklus edukativno-kreativnih radionica „Kreativna biblioteka“