Tridesetak mališana obučeni u, za ovu priliku specijalno urađene majice “Hoše kids” , pokupili su otpatke u parkovima na Ilidži, jednom od najomiljenijih mjesta za odmor Sarajlija. Pri tome su, povodom prvog dana proljeća, učili o značaju očuvanja okoliša.

 

 

– Iskoristili smo lijepo vrijeme i zajedno sa Upravom vrtića organizirali za našu vrijednu djecu jedno ugodno i zabavano druženje edukacijskog karaktera. Prvi dan proljeća činio nam se idealnim za takvu jednu akciju. Drago nam je da su upravo djeca bila prva u Sarajevu koja su otvorili sezonu akcija čišćenja i proljetnih radova. Jako je važno da djeca od malih nogu steknu korisne navike, shvate značaj očuvanja prirode, ali i sami sudjeluju u tome. Naš novi brend “Hoše kids”  je i pokrenut zbog toga da bismo sve ono što je zdravo i pozitivno radili i komunicirali zajedno sa djecom. Oni su naša budućnost, i njima moramo posvetiti najveću moguću pažnju.-  navode iz Hoše komerca.

Nakon provedene akcije mališani su uživali u slatkim poklon paketićima Hoše komerca.

Prva prodavnica Hoše komerca osnovana je davne 1979. godine, kao dio porodičnog biznisa, i kao takav je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnica i radnika, posjeduje 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

 

This slideshow requires JavaScript.