Izložba “Infinitum” autorice Hibe Mustafić otvorena je sinoć u galeriji Mak Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne I Hercegovine. Izložba je dio programa manifestacije “Dani Kantona Sarajevo”, a organizator je Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”.

 

Mustafić je istaknula da se ova izložba može smatrati nastavkom njenog opusa inspirisanog motivima iz prirode koji je započeo izložbom “Natura est cultura”.

Otvorena izložba "Infinitum" autorice Hibe Mustafić

– Hvala Vam od srca što ste došli na ovu posebnu izložbu jer svaka slika je rasla iz mojih emocija – kazala je Mustafić.

Izložbu je otvorio predsjednik HKD “Napredak” Nikola Čiča koji je podsjetio da je Hiba Mustafić dugogodišnja predsjednica Udruge likovnih umjetnika ovog Društva.

– Ona je izuzetno topla i vedra osoba što prenosi i na svoje slike. Zato se nadam da će ova umjetnica uspješno stvarati i narednih 30 godina – kazao je Čiča.

Direktorica Muzeja Šejla Šehabović kazala je da činjenica da se na otvorenju izložbe okupio izuzetno velik broj ljudi govori da je Hiba Mustafić umjetnica koja ima šta da kaže i kome da se obrati.

– Sa Hibom imamo saradnju kakvu imamo sa rijetko kojom umjetnicom u Bosni i Hercegovini i ona već godinama aktivno doprinosi našem radu – kazala je Šehabović.

Otvorenje izložbe moderirala je projekt korordinatorica Muzeja Mihneta Stupac-Avdić koja je pročitala sažetke recenzija koje su o autorici i izložbi “Infinitum” napisali Miroslav Pilj, Josip R. Svoboda i Ivana Lukić. Izložba je otvorena do 13. maja.

M.A.

This slideshow requires JavaScript.