Večeras u  19:00 sati  bit će upriličeno svečano otvorenje  programa u povodu obilježavanja Dana Općine Travnik. Tim  povodom u Centru za kulturu Općine Travnik bit će upriličena  „Izložba plakata i „ Smotra horova Bosne i Hercegovine  –  Travnik 2017“.

Program se nastavlja i sutra (nedjelja, 19. mart)  u 10 sati za kada je predviđen početak  akcije  „Čiščenje korita rijeke Lašve“ koju realizuju   Klub sportskih ribolovaca, Uduženje za zaštitu sitnih životinja „Tulika“ i Udruženje građana „Prijatelji Travnika“. Okupljanje ispred objekta Ribarskog doma u Travniku

U 10 sati u Sportskoj dvorani u Novoj Biloj počinje  Turnir u malom nogometu za  omladinske ekipe , te izložba fotografija  „ Studentski aktivizam u Travniku“  u konferencijskoj Sali Edukacijskog fakulteta u Travniku.

Ljubitelji pozorišne umjetnosti  u 12 sati  u Centru za kulturu  Općine Travnik mogu pogledati   predstavu  “Dram radosti“ u izvedbi  Dječijeg  dramskog  studija  Centra za kulturu.

Za  16 sati planirano je otvaranje  „Izložbe  umjetničkih fotografija“   koju realizuje Foto klub „Fot“ Travnik u suradnji sa foto klubom „Leskovac“ na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad, dok će u 19 sati  Gradsko kazalište mladih Vitez  izvest će predstavu  „Svastike“ u  JU „Centar za kulturu općine Travnik“.

Kompletan program manifestacije „Dani Općine Travnik“ pogledajte:

https://hronika.ba/2017/03/10/program-manifestacije-dani-opcine-travnik-2017/