Trinaest novotravničkih tinejdžerica otplesale su Zumbu uz taktove popularne pjesme “Otrove” koju pjevaju Severina i Jala Brat. Snimljen je i video na više lokacija u Novom Travniku.

Ekipa pod nazivom “Numero Uno”, dio je jedne velike grupe žena, djevojaka i djevojčica koje već duže vrijeme vježbaju Zumbu sa licenciranom trenericom Ivanom Budimir. Vježbe Zumbe sa Ivanom Budimir održavaju se dva puta sedmično u Travniku, Novom Travniku i Vitezu.

Zumba je kombinacija plesa i fitnessa koja koristi pokrete latino plesova, vrlo je korisna tjelesna aktivnost koja je sve popularnija i u srednjoj Bosni. Za popularnost ove  tjelesne aktivnosti u srednjoj Bosni uveliko je zaslužna Ivana Budimir, licencirana instruktorica Zumbe iz Novog Travnika koja organizuje kurseve u Travniku, Novom Travniku i Vitezu.

-Zumbom se troši velika količina kalorija, puno veće nego što je to slučaj sa drugim plesovima. Zumba je vježba za cijelo tijelo i gubi se po treningu čak i do 800 kalorija. Ova tjelesna aktivnost poboljšava kardiovaskularno zdravlje, gubi se višak  kilograma, poboljšava kondicija i raspoloženje, te smanjuje stres i oslobađaju se štetni toksini iz organizma. – pojasnila  nam je  instruktorica Budimir.

Zumba je vrlo korisna tjelesna aktivnost bez obzira na životnu dob, a video koji su snimile novotravničke zumbice će vas uvjeriti u to.