Na 4. Regionalnom natjecanju studenata prava u simulacijskim sudnicama, održanom 22. juna/lipnja na Univerzitetu za poslovne studije u Istočnom Sarajevu, studenti Fakulteta pravnih nauka Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ odbranili su dvostruku titulu regionalnih prvaka u simulaciji sudnice iz oblasti krivično-procesnog prava.

 

 

Demonstrirajući visoki stupanj usvojenih znanja i vještina, treći put zaredom, osvojili su prvo mjesto i još jednom potvrdili status najboljih. Kao i svih prethodnih i ove je godine pobjedničku ekipu studenata prava Sveučilišta „VITEZ“ predvodio njihov mentor, mr.sc. Adnan Pirić, viši asistent.

– Simulirajući sudnicu u predmetu „Zloupotreba službenog položaja ili ovlasti“ studenti su pokazali visoki stupanj usvojenih znanja i retoričkih vještina, a kruna toga obrana je dvostruke titule regionalnih prvaka u ovom natjecanju“, kazao nam je mr. Adnan Pirić.

Pored studenata Fakulteta pravnih nauka Sveučilišta „VITEZ“, na natjecanju u Istočnom Sarajevu  sudjelovali su i studenti prava iz Banja Luke, Sarajeva, Novog Sada i Novog Pazara. Održano je deset simulacijskih sudnica/radionica iz kriminalističko-forenzične oblasti, krivično-procesne oblasti, radno-pravne oblasti, nasljedno-pravne oblasti, obiteljsko-pravne oblasti, obligacijskih odnosa i oblasti zaštite ljudskih prava.