Ekipa Nove TV i boravila je danas u Travniku kako bi snimila tv – reportažu sa autorima i junacima dokumentarnog filma “Hallo – trefio se pametan!”.

 

Priču o Džemalu Fuški radniku JKP “Bašbunar” i njegovom pratiocu psu Hallo koji ga prati tokom cijelog dana u dokumentarac su pretočili Orhan Ganibegović i Taik Ganić. Ovaj dokumentarni film zainteresovao je producente i novinare Nove TV iz Republike Hrvatske koji su kontaktirali Orhana Ganibegovića, jednog od autora dokumentarnog filma kako bi snimili tv – reportažu.

Priča o Džemalu i njegovom psu Hallo uskoro i na Novoj TV

Tokom dana novinarska ekipa emisije “Provjereno”Nove TV snimli su  Džemala Fušku kako obavlja svoje radne zadatke i njegovog vjernog pratioca psa Hallo, a nakon toga snimili su dijelove reportaže sa autorima dokumentarca, Taikom Ganićem i Orhanom Ganibegovićem.

Dokumentarni film “Hallo – trefio se pametan” sniman je u proljeće 2017. godine , a prmijerno je prikazan u decembru 2017. godine u okviru manifestacije “Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka”  u travničkom Centru za kulturu.

 

(travnik-grad.info)