Moto klub „Old Town“ klub iz Travnika, MDD Merhamet, Centar za kulturu općine Travnik uz pomoć privrednika i Općine Travnik 9. jula ugostit će blizu 700 motorista iz 11 država koji je će ove godine učestvovati u 7. Moto maratonu – Srebrenica 2018., pod sloganom „Da se ne zaboravi i ne ponovi“, koji kreću putem Bihać-Sarajevo-Srebernica.

 

 

Ovo je potvrđeno na današnjem sastanku u prostorijama JU “Centar za kulturu općine Travnik” kojem su prisustvovali predstavnici Moto kluba „Old Town“ iz Travnika, te direktor Centra za kulturu općine Travnik.

Odavanje poštovanja srebereničkim žrtvama izrazit će blizu 700 motorista iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Libije, Švicarske, Turske i BiH. Zajedničkim snagama te humanim gestom domaćini motoristima  u Travniku su: Moto klub „Old Town“ klub iz Travnika, Merhamet, Centar za kulturu općine Travnik uz pomoć privrednika i općine Travnik.

Travnik domaćin za 700 motorista koji putuju za Srebrenicu

Motoristi će po dolasku u Travnik točiti gorivo na Benzinskoj pumpi „ABA“ Travnik (13:30), odati počasti krajiškim borcima na Centralnom šehidskom mezarju (14:00), te ručati u Centru za kulturu općine Travnik.