Preko 1.200 učesnika nastupila je večeras u na manifestacije „Pharmamed Travnik noćna utrka“ u pet utrka,a Travnik je bio u znaku sporta. Trkači iz Mađarske i u ženskoj i u muškoj konkurenciji najbrže u istrčali “travničku peticu”.

 

Mađar, Gregor Laszlo bio je najbrži u muškoj konkurenciji u utrcu u kjojoj je nastupilo preko 700 takmičara. Nakon njega u cilj su ušli Nemanja Cerovac i Osman Junuzović. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Mađarica Zita Kacser ispred Csilae Pap i Biljane Cvijanović.

Glavnoj utrci predhodile su četiri utrke za mlade kategorije pod nazivom Helen Doron Kids Fun Run, u kojima je nastupilo više stotina djevojčica i dječaka. Vrijedni organizatori utrke Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika osigurao je vrijedne nagrade za pobjednike u svim kategorijama.

Na hiljade Travničana i gostiju iz drugih gradova pratilo je ovaj zanimljivi događaj uz brojne zanimljive sadržaje koje su priredili organizatori. Nakon tri uspješna izdanja „Noćna utrka“ postala je najmasovniji najbolje organiziran događaj u srednjoj Bosni.