Uručenjem certifikata najboljim učesnicima završena je Prva međunarodna GeTID-S konferencija  koju  je organizirao Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

 

 

Braća Emir i Edin Durmišević, mentori radionice „Karakter dizajn” proglasili su četiri najbolja rada iz ove oblasti, a to su: Sofia Škrebić  sa Tehnološkog fakulteta iz Banja Luke, Miran Bradarić, student Fakulteta za tehničke studije u Travniku, Maja Radinović sa Banja Luka College-a (BLC)  i Semin Velić, studenta Fakulteta za tehničke studije Travnik

 

Završena međunarodna konferencija iz oblasti dizajna GeTID 2018

Ova četiri rada postali su sastavnio dio izložbe poznatih bh. dizajnera Edina i Emira Durmiševića koji su bili mentori na ovoj konferenciji  iz oblasti karakter dizajna.

-Bili smo svjedoci nekim novim sadržajima, i ja već imam ideju za nove aktivnosti u narednom periodu. Bitno je da postoji ideja, da postoji želja i volja. Drago mi je da ste oduševili predavače jer je to bitan momenat da oni imaju volju da ostanu ovdje.“, poručila je doc. dr. Amra Tuzović sa Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Naredni GeTID S bit će održan u Banja Luci ili Varaždinu.