Trofejna bosanskohercegovačka džudistkinja Travničanka Larisa Cerić izabrana je za sportistkinju 2018. godine u Bosni i Hercegovini, na osmoj manifestaciji ”Izbor sportiste godine” u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

 

U svečanom ambijentu Olimpijskog muzeja BiH, Cerić je dobila najviše priznanje za svoju rezultatski najuspješniju godinu u kojo je osvojila nekoliko vrhunskih sportskih odličja.

Cerić je u 2018. godini osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za seniore u Bakuu (Azerbejdžan), srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u Tel Avivu (Izrael), zlatnu medalju na Grand turniru u ruskom Ekaterinburgu, te srebro na Grand prixu u Antalija (Turska).

Larisa Cerić najbolja sportistkinja 2018. godine u izboru Olimpijskog komiteta BiH

– Ovo je godina iz mojih snova, osvojila sam dosta medalja i bila sam jedno vrijeme prva na svjetskoj rang listi. Ovo je velika čast i moram zahvaliti svima koji su mi pomogli da ostvarim ove rezultate – kazala je Cerić putem video linka, jer zbog klupskih obaveza nije bila u mogućnosti prisustvovati večerašnjoj ceremoniji.

Vlasnica je devet evropskih i tri svjetske medalje, a struka je uvjerena da još nije dosegla svoj maksimum.

Cerić je dobila i nagradu za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji.