Sportski savez SBK/KSB pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB ove sedmice bira najuspješnije sportiste Srednjobosanskog kantona/Kantona središnja Bosna. Domaćin 16. manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu„ je Gornji Vakuf/Uskoplje, gdje će biti proglašeni najuspješniji u 22 kategorije.

 

 

Glavna nagrada je sportista i sportistkinja godine, a osim toga bit će izabrani najbolji sportista i najbolja sportistkinja iz ekipnih sportova. Također će biti proglašen i najuspješniji trener, najuspješnije sportske ekipe, te najbolji mladi sportisti i sportistkinje kao i ekipe u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Na ovogodišnjem „Izboru najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu„ bit će uručene i nagrade za najuspješnijeg sportistu i ekipu u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem kao i nagrada publike koju od ove godine organizuje portal travnički.info.

Sportski savez SBK/KSB i ove godine podijelit će nagrade za životno djelo, bronzane, srebrene i zlatne plakete kao i povelje i diplome za postignute rezultate u 2018. godini pojedincima i sportskim klubovima.

Doprinos manifestaciji svojim učešćem dati će HKD ” Napredak ” Gornji Vakuf/Uskoplje, BZK ” Preporod ” Gornji Vakuf-Uskoplje, Klub mažuretkinja ” Uskopljanke ” Gornji Vakuf-Uskoplje i aktuelni svjetski i evropski prvaci u argentinskom tangu Travničanka Valentina Vavra koja je svoje prve plesne korake napravila u Plesnom studiju prijatelji djece ” Maja ” u Travniku  i Sarajlija Vedran Marčeta.

 

Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa na području SBK/KSB jedan od najvažnijih projekata u oblasti sporta. Sportski savez SBK/KSB od svog osnivanja kontinuirano prati sport i sportske klubove, te kroz ovakve sadržaje afirmiše mlade koji na najbolji način predstavljaju Srednjobosanski kanton/Kanton središnja Bosna, ali i Bosnu i Hercegovinu na brojnim takmičenjima širom svijeta.

Sportski savez SBK/KSB nastavlja da radi na razvoju sporta, posebno mladih sa željom da u budućnosti SBK/KSB u kratkom vremenu dobije novu Larisu Cerić koje je 2008. godine bila proglašena najboljom sportistkinjom Kantona, a nedavno je u Sarajevu zapalila olimpijski plamen na ceremoniji otvaranja EYOF-a.

 

Manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu” bit će održana 22. februara 2019. godine u JU ” Centar za obrazovanje, sport i kulturu“ općine Gornji Vakuf-Uskoplje koju će zainteresovani moći gledati uživo putem portala travnikgrad.info od 17,45 kada počinje nastup Kluba mažuretkinja ”  Uskopljanke ” Gornji Vakuf-Uskoplje dok manifestacija počinje u 18,30 sati.

 

(Sportski savez SBK/KSB)